Ga naar hoofdinhoud

WACHTTIJDEN IN DE WERKPLAATS LOPEN OP!

Let op: helaas lopen de wachttijden in onze werkplaats, voor reparaties of onderhoud aan uw fiets op.

Voor onderhoudswerkzaamheden aan uw fiets, zijn wij 4 tot wel 6 weken vooruit aan het plannen in onze werkplaats. Dat willen we natuurlijk zelf ook niet, maar is wel de realiteit. Er is in de werkplaats van elke fietsenmaker veel meer werk dan we op dit moment qua bezetting aankunnen. Daardoor moeten we keuzes maken.

Eén van de oorzaken, we proberen tijd vrij te houden voor acute problemen. Denk bijv. aan lekke banden, remproblemen en veiligheidsissues. Gevolg is dat we minder onderhoud per dag en per monteur kunnen inplannen.

Ondanks dat we tijd vrijhouden in de planning voor acute problemen, gaan afspraken die we gemaakt hebben met onze klanten, altijd voor. Denk maar zo; een fysio kan ook geen 2 klanten tegelijk helpen op hetzelfde tijdstip. Dus het kan zijn dat u langsfietst en we u niet direct kunnen helpen omdat we de klanten met een afspraak niet kunnen teleurstellen. Wij hopen op uw begrip daarvoor.

Andere oorzaken zijn:

  • Reparaties worden steeds ingewikkelder en dus tijdrovender. Bijv. een rem bijstellen is vaak niet even een schroefje aandraaien maar vaak het hydraulische systeem ontluchten, minimaal 30 min werk.
  • Storingen aan e-bikes kunnen met 5 min opgelost zijn maar het kan ook 4 uur duren. Kortom inplannen van de benodigde reparatietijd is veel lastiger tegenwoordig.
  • Men fietst met de e-bike veel meer kilometers en veel meer buiten het fietsseizoen waardoor er meer onderhoud nodig is. Dit is door Corona nog meer toegenomen.
  • In onze regio zijn er diverse fietsenmakers gestopt met hun bedrijf. Met als gevolg dat er minder monteurs zijn die het werk kunnen doen.
  • Er is een chronisch gebrek aan technisch personeel. Dus als u een baan met toekomst zoekt, in de Fietsbranche moet je zijn! Toekomstbestendig, economisch onafhankelijk, afwisselend, zeer dynamisch en volop in ontwikkeling.

Wij doen er alles aan om de wachttijd zoveel mogelijk te beperken en proberen bij acute problemen toch een oplossing aan te bieden. Wij doen ons uiterste best. Soms is dat niet genoeg om het probleem aan uw fiets, voor u op tijd op te lossen. Wij vragen uw begrip daarvoor.

Kortom plan op tijd voor uw fietsweekenden/vakanties het onderhoud in om teleurstellingen te voorkomen.

Scroll naar boven